Vuosaari, Helsinki
info(at)hosinsul.fi

Jäsenille

Lisenssi

Alkeiskursseillamme ei tarvita lisenssiä, mutta alkeiskurssin jälkeen lisenssi on kaikille taekwon-don harrastajille pakollinen. Lisenssi toimii jäsenmaksuna Suomen ITF Taekwon-do -liitolle, ja lisenssin yhteydessä ostetaan yleensä myös vakuutus. Lisenssin voi myös ostaa ilman vakuutusta (ns. Liittolisenssi, 32€/vuosi), mutta sitä suositellaan ainoastaan niille, joilla on jo voimassaoleva vakuutus, joka kattaa kamppailu-urheilun.

Lisenssikausi vaihtuu vuonna 2024 kalenterivuosittaiseksi (1.1.-31.12), ja syksyn 2023 lisenssi on siirtymävaiheen lisenssi, jossa kausi on 1.9. – 31.12. Lisenssin tulisi olla maksettu mahdollisimman pian lisenssikauden alettua.

Lisenssin voit hankkia täältä. Otathan yhteyttä meihin osoitteeseen info(at)hosinsul.fi, mikäli sinulla on kysyttävää lisensseistä!

Teoriamonisteet

Täältä löydät teoriamonisteet, joista löydät tietoa taekwon-don perustekniikoista, asennoista, koreankielisestä sanastosta ja liikesarjoista. Monisteesta löydät myös lajin pääperiaatteet ja valan sekä tietoa lajin historiasta.

Junioreille (valkoiset-virheät vyöt) tarkoitettu, yksinkertaistettu moniste:

Junnumoniste

Seuran yleinen teoriamoniste kaikille värivöille:

Teoriamoniste

Alkeiskurssilaisille tarkoitettu lyhennetty teoriamoniste:

Teoriamoniste alkeiskurssille

For beginners in English:

Theory sheet in English

Viikkorunko

Noudatamme viikoittaista teemarunkoa, jossa viikolla treenataan ainakin nimettyä teemaa – mutta myös muita osa-alueita. Pidäthän siis ottelusuojia ja muita varusteita mukana kaikissa treeneissä.

Viikkonumero keväällä 2024 & Teema

  1. Uudet tekniikat
  2. Uusi liikesarja
  3. Askelottelut, murskaus, erikoistekniikat
  4. Ottelu
  5. Hosinsul
  6. Uudet tekniikat toiseen liikesarjaan / tekniikkakertaus
  7. Kertausta
  8. Toinen uusi liikesarja / liikesarjan kertaus
  9. Vapaa teema, esimerkiksi kisatreeniä tarvitseville
  10. Askelottelut, murskaus, erikoistekniikat
  11. Ottelu
  12. Hosinsul
  13. Pääsiäinen, kertausta
  14. Perustekniikan kertausta, kisatreeniä
  15. Liikesarjakertaus, uusi liikesarja
  16. Askelottelut, murskaus, erikoistekniikat
  17. Ottelu
  18. Hosinsul
  19. Kertausta, kisatreeniä
  20. Kertausta, vyökoe
  21. Vapaa teema (ei uusia tekniikoita)

Treenikortit

Aikuisten ryhmän treeneissämme on käytössä paperiset treenikortit, joihin harrastajat keräävät merkintöjä jokaisista harjoituksista, joihin osallistuvat. Uuden kortin saa aina vyökokeen jälkeen. Mikäli korttisi on kadonnut, pyydäthän uuden kortin valmentajilta. Alkeiskurssilla ei vielä käytetä treenikortteja.

Vyökokeet

Aikuisten ja nuorten ryhmälle vyökokeet järjestetään tyypillisesti 2 kertaa vuodessa, toukokuussa ja joulukuussa, eli syyskauden ja kevätkauden lopuksi. Junioreilla on kokeet neljästi vuodessa, kesken kauden ja kauden lopuksi.
Värivöillä tulee olla voimassaoleva lisenssi vyökokeeseen osallistuessa.
Mustan vyön kokeista löytyy lisätietoja liiton sivuilta.

Puvut ja vyöt

ITF taekwon-dossa on käytössä omanlaisensa puku, eli dobok, jota käytetään harjoituksissa. Alkeiskurssilla ei vielä tarvita pukua.

Puvussa on erilaiset kirjailut kuin muiden lajien (ja myös muiden taekwondoliittojen) puvuissa, eli valitsethan pukusi tarkasti! Tarkista, että puku on nimenomaan ITF Taekwon-doa varten, ja että siinä on ITF:än logo. Pukuja löydät esimerkiksi seuraavista paikoista (linkit päivitetty 2.10.2023):

Shaman Arts Sports

Black Eagle Budo Shop

Nippon Sport

Budopunkt

Fin Budo Best

Puvun mukana saa yleensä valkoisen vyön – muut vyöt saat vyökokeista.

Suojat

Taekwon-dossa tarvitaan hanskat, jalkasuojat, hammassuojat ja kypärä, ja lisäksi miehet/pojat tarvitsevat myös alasuojat. Valinnaisia lisäsuojia ovat säärisuojat sekä naisten alasuojat. Hammassuojat ovat ehdottomasti henkilökohtaiset, mutta muita suojia voi ostaa käytettyinä.

  • Taekwon-dossa on käytössä avokämmenhanskat, eli pehmeät ja isot nyrkkeilyhanskat, jotka peittävät kaikki sormet mutta kuitenkin jättävät kämmenen avoimeksi. Jos sinulla on kotona muunlaiset nyrkkeilyhanskat, ne sopivat todennäköisesti hyvin harjoitteluun (mutta ei välttämättä kilpailuun), eli tuo siis ihmeessä hanskasi treeneihin.

  • Jalkasuojien tulee peittää nilkka sekä jalkapöytä kokonaisuudessaan, eli varpaat eivät saa jäädä näkyviin. Joissakin lajeissa käytetään säärisuojia jotka jatkuvat osittain jalkapöydän yli, mutta nämä eivät ole taekwon-doon sopivat suojat.

  • Hammassuojan tarkoitus on mm. estää hampaita lyömästä toisiinsa. Hammassuojat tulisi olla sellaiset, jotka ennen käyttöä käytetään kiehuvassa vedessä ja laitetaan suuhun, jolloin ne muotoutuvat hampaiden mukaan, ja pysyvät paikoillaan myös kun suu on auki.

  • Taekwon-dossa käytetään kypärää, joka suojaa päätä ja leukaa. Mitä nuorempi harrastaja, sen tärkeämpää kypärän käyttö on.

Suojia saa esim. Shaman Arts sportsin verkkokaupasta sekä BE BudoShop -verkkokaupasta (linkit päivitetty 2.10.2023).
Suojia ostaessasi muista huomioida, että suojat ovat sopivat ITF Taekwon-doon, sillä taekwondon toisessa variantissa (World Taekwondo Federation eli WT Taekwondo) on käytössä erilaiset suojat.